Logo bredavandaag.nl
Breda Barst zaterdag. Breda geniet. foto Peter Visser
Breda Barst zaterdag. Breda geniet. foto Peter Visser
evenementen

‘Breda Barst moet weg uit Valkenberg’

CENTRUM – Als het aan de wijkraad Stadshart/Valkenberg ligt, verdwijnt Breda Barst in de toekomst uit het Park Valkenberg. Voorzitter Jan de Bakker: “De bewoners willen dat en wij steunen hen daarin.”


Tijdens de vergadering van de wijkraad maandagavond kwam het onderwerp van de overlast die het popfestival veroorzaakt voor de zoveelste maal aan bod. Schade aan het park, op straat urinerende mensen en het afsluiten van het park zijn zaken die als voorbeeld werden aangegeven. Maar met name de geluidsoverlast wordt als een onoverkomelijk probleem gezien.

“De geluidsoverlast is de hoofdoorzaak om tot deze beslissing te komen. Vooral de directe omwonenden aan onder andere de JF Kennedylaan, de Catharinastraat en het Kasteelplein hebben veel klachten”, aldus De Bakker.

Na de zomer wordt het nieuwe locatiebeleid van de Bredase evenementen besproken. Waar nu nog algemene eisen gesteld worden, wil de gemeente die aanpassen om voor elke locatie specifieke regels op te stellen. Het Chasséveld en het Valkenberg komen als proef als eerste aan bod.

“Dat is het moment voor ons om aan te geven dat we Breda Barst uit het park willen weren. Een evenement moet gewoon op een bepaalde locatie passen en dat is nu niet het geval. De historische binnenstad is niet de juiste plek”, stelt de wijkraadvoorzitter.

Het HBO-Intro festival was eveneens meerdere keren onderwerp van discussie, vanwege de klachten van inwoners uit de binnenstad. Nu is het de beurt aan Barst, zo lijkt. De Bakker: “Er zijn meer dan 300 honderd evenementen zijn in het centrum, maar enkele springen er uit.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief