Afbeelding

Vuelta 2015: Wethouder voorzichtig positief

Sport

BREDA – De mogelijke komst van de Ronde van Spanje naar Breda in 2015 is goed nieuws, meent wethouder Bob Bergkamp. Maar voordat het zover is moet er drie ton op tafel komen. “De bijdrage van de gemeente zal uiterst beperkt zijn. Het moet van het bedrijfsleven komen.”

Niet dat het stadsbestuur geen medewerking wil verlenen. In tegendeel, maar geld is er niet. Dat zegt Bergkamp met het oog op de financiële positie waarin de stad verkeert. Toch zal hij er alles aan doen een garantstelling van 300-duizend euro, die de organisatie van Vuelta eist, te bewerkstelligen.

“Voor een oktober moet dat zijn geregeld. Daarom gaan we eerst praten met de provincie en het bedrijfsleven. Op welk vlak de gemeente kan bijdragen moet bekeken worden. De komende weken gaan we onderzoek doen wie voor het bedrag garant wil staan”, aldus Bergkamp.

De wethouder heeft er alle vertrouwen in dat de partijen er uit zullen komen. Hij verwijst naar Drenthe alwaar in 2009 de Vuelta landde. “Uit die ervaringen blijkt dat het moet kunnen”, stelt Bergkamp met het oog op de extra inkomsten die toen werden binnengesleept. “Het geeft een economische impuls. Ik denk ook dat zo’n evenement heel goed past bij Breda.”