Afbeelding
Serge Mouthaan

Bouw evenementenhal bij Bavelse Berg start in 2013

Economie

BREDA/BAVEL - In 2013 gaat het eindelijk gebeuren: de bouw van een evenementenhal bij de Bavelse Berg. De gemeente tekende donderdagmiddag een zogenoemde Samenwerkings Overeenkomst (SOK) met een aantal marktpartijen.

De ontwikkeling op de Bavelse Berg komt daarmee na jaren vertraging op gang. De grootscheepse plannen van weleer werden al eerder teruggebracht naar een kleinschaliger plan, dat nu in het derde kwartaal van 2014 gereed moet zijn. Dan staat er een evenementenhal en moeten ook de Decathlon, Kids Palace en McDonalds gereed zijn.

Gelijktijdig wordt 20.000 vierkante meter grond op de berg gereed gemaakt voor verdere ontwikkeling. Grontmij gaat hiervoor partijen benaderen. Deze vierkante meters worden gelijktijdig met de geplande hal ingebracht in een bestemmingsplan dat in de komende maanden ter inzage moeten komen te liggen.

In oktober vorig jaar kwam het tot een nieuwe intentieovereenkomst tussen MaSys, een consortium bestaande uit Maver Holding BV en Systabo BV Turn-Key. Zij maakten toen bekend een doorstart te willen maken met de ontwikkeling van een groot evenementencomplex en outdoorevenemententerrein aan de voet van de Bavelse Berg.

Het college van burgemeester en wethouders ging destijds akkoord te gaan met de plannen. Als gevolg van dit besluit ontbonden Maver, Grontmij en Gemeente Breda de samenwerkingsovereenkomst (SOK) uit 2007.

De Bavelse Berg klapte in 2009 uit elkaar toen wethouder André Andank moest terugtreden naar aanleiding van het mislukken van het eerste plan.
(later meer)