Afbeelding

Laurent uit Martinique eerste bezoeker Roodharigencamping

Cultuur roodharigendag

CENTRUM - De 25-jarige Laurent uit Frans Martinique heeft de eer om als eerste bezoeker een tentje op te zetten op de Roodharigencamping. In Fellenoord zijn 35 van de 50 plaatsen vergeven, maar voorlopig zit de eerste rossige jongen er nog eventjes alleen. "Ik worstel nog even rustig door met mijn tentje."

De camping, een initiatief van de Roodharigendag, opende vrijdagmiddag om 15:00 het terrein. Geen massale toestroom van roodharigen, maar een jongen uit het Caribisch gebied trotseert voorlopig het grasveld in Fellenoord. “Ik had niet verwacht hier alleen mijn tentje op te zetten. Maar de rest zal wel snel komen, denk ik. Ik heb trouwens de grootste moeite met mijn tent, ben er echt mee aan het worstelen nu. Kun je me misschien even helpen?”

Helemaal alleen is hij afgereisd naar Breda. "Uit mijn gebied komen niet veel roodharigen. En mijn vriendin kon helaas niet mee, omdat ze niet onder haar werk kon uitkomen. Maar ik hoop hier veel mensen te ontmoeten. Momenteel woon ik in Engeland, in Londen voor mijn werk. Dus de afstand naar Breda is gemakkelijk te overbruggen."

Het is het eerste bezoek van Laurent aan de Roodharigendag en tevens zijn eerste keer in Breda. "Ik heb al vaker gezegd naar Breda te komen. Maar ieder jaar was het: 'Nee, volgend jaar ga ik' en dan opnieuw een jaar later zei ik weer 'volgend jaar ga ik echt'. Maar nu is het eindelijk zover. Mijn eerste keer op Redheadday, dus ik weet ik nog niet goed wat ik kan verwachten eigenlijk.”

"Maar ik ga sowieso een lekker feestje bouwen hier. Vanavond is de kick off in de Mezz, daar ga ik naartoe. Dat wordt mijn eerste bezigheid. Als ik dan die tent heb opstaan tenminste. Maar er staat zoveel gepland hier, dat ik me zeker hoop te vermaken. En als ik het leuk heb gevonden, kom ik volgend jaar terug.”