Afbeelding

Deelnemers versierwedstrijd NAC nog niet uit de kast

NAC

STEENAKKER – Er bestaat nog maar weinig animo onder NAC-fans voor de versierwedstrijd. Althans, als we woordvoerder Perry Hendriks mogen geloven. “Er zijn zeven aanmeldingen binnen, misschien omdat sommigen niet durven.”

"Inmiddels zijn er zeven aanmeldingen binnen", zegt Perry Hendriks, woordvoerder van NAC. “Ik heb meer huizen gezien die versierd zijn, maar die hebben geen foto's gestuurd. Misschien durven ze niet. Maar hopelijk komen er nog een paar bij. Vanaf woensdag worden alle foto’s op onze officiële facebookpagina geüpload en kan iedereen die foto’s ‘leuk vinden'.
Een van de eerste straten die geelzwart kleurde, was de Heinsiusstraat.

De vijf foto’s met de meeste ‘likes’ worden vervolgens beoordeeld door een jury, bestaande uit onder meer oud-keeper Jimmy van Fessem. De winnaar krijgt een straatfeest. "Het feest wordt in het voorjaar georganiseerd, rond april en mei, omdat nu de herfst eraan komt", legt Hendriks uit. Bij het feest is ook een aantal NAC-spelers aanwezig.

"We willen de winnaars natuurlijk een leuke dag bezorgen, dus dan moet je niet op een donkere middag zo'n feestje houden", besluit de woordvoerder. De winnaar wordt gedurende de wedstrijd NAC-AZ bekendgemaakt via de LED-boarding en het interne televisiecircuit in het Rat Verlegh Stadion.

De versierwedstrijd een van de activiteiten die gepland staan ter ere van het honderd jarig bestaan van de Parel van het Zuiden.