Afbeelding

Corporatie Laurentius Breda langer onder curatele

Nieuws

IJPELAAR - Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken verlengt de periode van de externe toezichthouder bij woningcorporatie bij Laurentius met drie maanden. Dat is een direct gevolg van de arrestatie van directeur Walter Vermeulen. Die wordt verdacht van fraude.

Daarbij zou Laurentius voor miljoenen euro's het schip in zijn gegaan. Spies heeft de corporatie opgedragen om na te gaan of de eventuele schade door de vermeende fraudezaak kan worden verhaald op derden. Vanwege die ontwikkelingen is de periode van aanstelling van de extern toezichthouder bij Laurentius verlengd met drie maanden tot 1 november 2012", aldus Spies in een brief aan de Tweede Kamer.

Laurentius leverde op 18 juni een nieuw financieringsplan in bij het CFV en het WSW. Zij beoordelen dat op dit moment. Op 12 juli bespreekt het ministerie het plan. Laurentius staat sinds januari van dit jaar onder verscherpt toezicht.

De directeur en twee andere verdachten in het fraudeonderzoek kwamen vorige week vrijdag vrij. Ze zijn nog wel verdachten in het onderzoek en moeten zich beschikbaar stellen.