foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Inbreker aangehouden door burgers op parkeerplaats Breda

Politie

CENTRUM - Op parkeerplaats ‘De Beyerd’ is zaterdagavond rond 21:30 uur een 33-jarige inwoner van Breda door drie burgers aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een auto. Ook het drietal is later op de avond aangehouden. De politie onderzoekt of zij onnodig geweld hebben gebruikt bij de aanhouding.

Rond 21:30 uur zag de eigenaresse een onbekende manspersoon in haar auto zitten. Haar drie vrienden gingen vervolgens over tot aanhouding van de auto-inbreker. Later werd de verdachte onwel. Een getuige zag het tumult en waarschuwde de politie. Een ambulance bracht de Bredanaar over naar het ziekenhuis, waar hij door een arts is onderzocht. Die stelde vast dat hij licht gewond is geraakt en geen inwendig letsel heeft opgelopen. De man is overgebracht naar een politiecel, waar hij is gehoord. Zondagmiddag is hij in vrijheid gesteld.

Het drietal is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om twee mannen uit Amsterdam van 23 en 25 jaar en een 23-jarige inwoner van Breda. Zij zijn in de loop van de middag na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.