De Vliet, waar het pension voor dakloze verslaafden wordt gevestigd. foto Erik Eggens
De Vliet, waar het pension voor dakloze verslaafden wordt gevestigd. foto Erik Eggens

Zoektocht naar verslaafopvanglocaties weer van start

Politiek

BREDA - Ambtenaren beginnen deze maand met een hernieuwde zoektocht naar de opvanglocaties voor alcohol- en drugsverslaafden. Een eerdere zoektocht leverde geen geschikte panden op.

Daarom besloot het college van B&W in mei 2012 de verslaafdenopvangcentra voorlopig in het pand De Vliert onder te brengen aan de Galderseweg. De eerste bewoners nemen daar in december dit jaar hun intrek. De verwachting is dat zij daar vier jaar terecht kunnen.

Dit onderzoek wordt breed ingezet, zo stelt het stadsbestuur. Enerzijds stelt de gemeente een lijst op met mogelijk geschikte locaties. Anderzijds start de gemeente de gesprekken met de stad over ‘best mogelijke locaties’.

De groslijst wordt getoetst aan de criteria en besproken met de partners, waaronder politie, Stichting Maatschappelijke Opvang Breda en woningcorporaties. Dat moet in juni leiden tot een shortlist. Direct betrokkenen worden uitgenodigd om hun inbreng te leveren over ‘best mogelijke locaties’. De opbrengst van deze gesprekken en een omgevingsanalyse dragen bij aan de afweging van het college voor de uiteindelijke locatiekeuze.

Het college bespreekt de mogelijke locaties in juni 2013 eerst met de betrokken bewoners. De mogelijke locaties worden daarna ook nog besproken in de commissie Maatschappij. Daarna wijst het college twee definitieve locaties voor de opvang van dak- en thuislozen aan. Doel is om de woonvoorzieningen eind 2016 te openen.