Afbeelding

Geschorste directeuren Laurentius weer aan het werk

Nieuws

CENTRUM - De twee directieleden Andre Heintjes en Joop Peijen van woningcorporatie Laurentius in Breda mogen weer aan het werk. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat de twee directieleden hadden aangespannen tegen hun schorsing.

De rechter is van oordeel dat Laurentius als werkgever geen voldoende reden heeft gegeven voor de schorsing van de directeuren, niet in een gesprek en ook niet in een brief.

Volgens de interim-bestuurder van Laurentius is de schorsing in het belang van de lopende strafrechtelijke en financiƫle onderzoeken bij de woningcorporatie. De schriftelijke toelichting op de schorsing die beide directeuren hebben ontvangen bevat echter geen concrete verwijten aan hen. Dat is wel nodig wanneer een werkgever een werknemer niet wil toelaten op het werk.

Directeur Peijen (Financiƫn en Vastgoedprojecten) en Heintjes (Klant en Markt) van Laurentius werden op 20 september geschorst voor de duur van de bij de woningcorporatie lopende onderzoeken naar de gang van zaken rond nieuwbouwprojecten en vastgoedtransacties bij Laurentius. Zij vormden, samen met de van vastgoedfraude verdachte algemeen directeur, het directieteam van de woningcorporatie.