Afbeelding

Einde in zicht fietsenchaos station

Algemeen

STATIONSKWARTIER – De berg fietsen voor de deur van het Centraal Station in Breda heeft zijn langste tijd gehad. Op 24 en 25 oktober verwijdert de gemeente in samenwerking met de NS alle foutgeparkeerde rijwielen.

Alle fietsen worden op deze dagen verwijderd en naar een tijdelijke stalling in de Spoorstraat verplaatst. Deze jaarlijkse schoonmaakactie is eveneens het startsein van een meer structurele aanpak.

De fietsen die worden verwijderd aan de oost- en westkant van het station worden verplaatst naar de tijdelijke stalling op de parkeerplaats van Q-park bij het Apollohotel, in de Spoorstraat.

De oostkant betreft de Meerten Verhoffstraat, Stationsstraat en het voorplein rond het kantoorgebouw bij het station; bij de westkant gaat het om het streekbusperron, het voorplein van het station, de Willemstraat en Emmastraat.

De fietsen blijven 4 weken staan in de tijdelijke stalling op de parkeerplaats van Q-park. Fietsen waarvan de sloten zijn doorgeknipt en die niet meer op slot staan worden opgeslagen in een opslagruimte van het station.

De fietsen die na 4 weken niet opgehaald zijn door een eigenaar, worden overgebracht naar het Fietsdepot aan de Riethil 3-5. Het fietsdepot bewaart de fietsen nog 13 weken.