foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Twijfels over positie bestuurder Brabantse Delta Breda

Politiek

MASTBOS - Fracties binnen Brabantse Delta twijfelen of bestuurslid Louis van der Kallen zijn bestuursfunctie binnen het waterschap kan aanhouden. Van der Kallen werd deze week door het hof veroordeeld wegens het schenden van het ambtsgeheim.

Vorig jaar sprak de Bredase rechtbank al eenzelfde schuldigverklaring uit over Van der Kallen. De bevestiging van de uitspraak door het Hof deze week zaait nu twijfel bij andere fracties binnen het waterschap. De Algemene Waterschapspartij zou zelfs overwegen een verzoek tot aftreden in te dienen.

De PvdA vraagt zich af of het in belang is van het aanzien van het waterschap om verder te gaan met een wetsovertreder als lid van het dagelijks bestuur.

Van der Kallen uit Bergen op Zoom is een van de vijf leden van het dagelijks bestuur bij het waterschap. Hij begrijpt de commotie die is ontstaan na zijn veroordeling, maar treedt niet af. "Ik denk er niet aan de eer aan mezelf te houden", legt hij uit. "Als anderen me weg willen, zullen ze in het openbaar een motie van wantrouwen in moeten dienen."

De bestuurder heeft al bekend gemaakt in cassatie te gaan tegen de uitspraak van het hof. Van der Kallen vindt zichzelf dan ook niet schuldig. "Ik vecht deze onterechte uitspraak aan tot het hoogste niveau, tot het Europees Hof voor de Rechten van de Mens aan toe wegens kneveling van een raadslid", aldus een strijdbare Van der Kallen.

Het waterschap stelt in een reactie op de hoogte te zijn van de berichtgeving rond haar bestuurslid.