Een winterzonnetje en koopzondag: Sinterklaas  sloeg zijn slag. foto Janet Olde Wolbers
Een winterzonnetje en koopzondag: Sinterklaas sloeg zijn slag. foto Janet Olde Wolbers

'WiFi binnenstad Breda heeft meerdere voordelen'

Politiek

CENTRUM - Gratis WiFi in de binnenstad heeft meer voordelen dan alleen snel internet op je telefoon als je door het centrum loopt. Ook hulpdiensten zouden er gebruik van kunnen maken om calamiteiten te voorkomen.

D66 vindt dat Breda, mede omdat de stad nu de titel van Onderwijsstad 2013 draagt, toe is aan een gratis WiFi-netwerk in het centrum. Dat is idee is verre van nieuw, maar door de hoge aanlegkosten blijft de binnenstad er tot de dag van vandaag van verstoken.

Raadslid Reginald Kluijtmans van D66 dringt er bij het stadsbestuur op aan om nu zelf te onderzoeken wat de aanleg van een WiFi-netwerk kost en of een businessmodel kostendekkend kan zijn.

Het WiFi netwerk zou in ieder geval buitenlandse toeristen goed uitkomen, denkt Kluijtmans. "Deze groep maakt bovengemiddeld vaak gebruik van WiFi gezien de enorme roamingtarieven die providers rekenen."

In geval van een calamiteit zouden hulpdiensten het netwerk kunnen gebruiken om te zien waar het druk is in de stad. Hulpdiensten kunnen de drukte dan voorkomen of aansturen.