Afbeelding

VVD: Drugshandel en prostitutie 't IJ aan banden

Algemeen

EMER - Drugshandel, prostitutie, vandalisme en wildplassen zijn in de omgeving van daklozenopvang 't IJ aan de orde van de dag. En dat moet anders, vindt de VVD in Breda.

"De omgeving rondom ‘t IJ kenmerkt zich door rondhangende verslaafde daklozen, dealers en rotzooi zoals winkelwagens, tenten en drugs- en prostitutiegerelateerd afval", constateert VVD-raadslid Thierry Aartsen. "Ook zijn er regelmatig klachten van de omgeving over menselijke ontlasting, vandalisme en ongewenst nachtelijk bezoek." Onacceptabel, stelt de liberaal.

Aartsen begrijpt dat B&W weinig actie ondernemen tegen de illegale activiteiten bij de nachtopvang om het zogenaamde waterbed-effect tegen te gaan. "Maar dat betekent niet dat de omgeving als vrijplaats dient voor vandalisme en wildplassen."

De verantwoordelijkheid van exploitanten SMO Breda en Novadic Kentron reiken verder van de poort van 't IJ, schrijft Aartsen in zijn brief aan het stadsbestuur. De organisaties zouden zich meer in moeten zetten om de omgeving netjes te houden.