Afbeelding

Vuelta 2015 ook na afhaken Drenthe gewoon naar Breda

Sport

EMMEN/BREDA - De provincie Drenthe trekt de handen af van de Vuelta 2015. Aanvankelijk zou de Spaanse wielerronde Emmen als startplaats aan doen. Voor Breda heeft de stap van de provincie geen gevolgen.

De provincie vindt het echter ongepast om door te gaan met de wielerronde nu de professionele wielerwereld door de dopingschandalen in opspraak is geraakt. Bovendien, zo stelt gedeputeerde Ard van der Tuuk, 'krijgt de provincie vanuit het Rijk de komende jaren opnieuw te maken met bezuinigingen'.

Wethouder Bob Bergkamp verklaarde in augustus dat de bijdrage voor de Ronde van Spanje vanuit de gemeente in ieder geval 'uiterst beperkt zijn'. De wethouder beloofde zich in te zetten om het bedrag van drie ton voor de Ronde bij elkaar te krijgen.

Voor Breda heeft het afhaken van de provincie Drenthe geen gevolgen, meldt woordvoerder Fred Lubber van de organisatie La Vuelta Holanda 2015. "Directeur Jos Vaessen onderzoekt wat de mogelijkheden zijn om Emmen mee te laten betalen. In ieder geval moeten we het doen zonder geld van de provincie. Dit heeft geen gevolgen voor andere steden in Nederland."

Walter Clement, initiatiefnemer van de stichting Wielerstad Breda, was donderdagmiddag onbereikbaar voor een reactie. Ook directeur van La Vuelta Holanda 2015 Jos Vaessen is niet bereikbaar.

Later zeker meer.