NAC wint met 2-1 van RKC, zondagmiddag 4 november 2012. foto Peter Visser

Winnend NAC maakt sprong op ranglijst

STEENAKKER - NAC heeft ook zijn tweede wedstrijd onder interim-coach Adri Bogers gewonnen. In het Rat Verleghstadion werd het zondagmiddag 2-1 tegen RKC. Een week eerder wonnen de Bredanaars al met 1-4 bij VVV.

Door de winst klimt NAC naar de dertiende plaats. De wedstrijd tegen 'buur' RKC begon met een valse start. Chevalier, de Waalwijkse spits met een neusje voor de goal, schoot al na twee minuten raak. Onzorgvuldig verdedigen aan Bredase kant was daar debet aan.

Gelukkig voor NAC stond ook de verdediging van de bezoekers niet goed. Eerst strafte Verbeek dat af, en kort voor het rustsignaal deed ook Gudelj dat: 2-1.

Die ruststand bleef in de tweede helft ongewijzigd. Met Groningen (thuis), PEC, ADO (thuis) en NEC de komende vier weken op het programma kan NAC zichzelf een goede dienst bewijzen en zich stevig in de middenmoot nestelen.