Man zwaargewond na schietpartij Tramsingel Breda. foto Erik Eggens
Man zwaargewond na schietpartij Tramsingel Breda. foto Erik Eggens

Man (56) meldt zich na zware aanrijding Tramsingel

Politie Dodelijk ongeval

EMER - Een 56-jarige Bredanaar heeft zich op het politiebureau gemeld na het ongeval zondagavond op de Tramsingel in Breda. De toestand van de 28-jarige Bredanaar die daarbij werd aangereden op zijn fiets, is kritiek. (Update: de man is maandagavond bezweken aan zijn verwondingen)

De betrokken automobilist reed na het ongeval door. Zijn relaas is voor de politie aanleiding om hem als verdachte aan te merken. Hij is in verzekering gesteld.

De hulpdiensten kregen zondagavond 18 november 2012 rond 21.30 uur een melding dat een zwaar gewonde man in de berm langs de Tramsingel was aangetroffen. Ambulancedienst en politie zijn direct ter plaatse gegaan. De man bleek in de berm te liggen ter hoogte van de kruising met de Smederijstraat. Verder naar beneden in de berm lag een fiets die van het slachtoffer blijkt te zijn. Hij werd met een ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek.

Ter plaatse is door de technische recherche een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Het gedeelte van de Tramsingel gelegen tussen de Lunetstraat en de Etnastraat werd daarom afgezet. De politie ging in eerste instantie vanwege de beoordeling van het uitwendige letsel uit van een schotwond. Dit blijkt echter na medisch onderzoek en andere bevindingen niet het geval te zijn. Het onderzoek wijst nu uit dat het slachtoffer over de Tramsingel fietste en door een auto is aangereden. De 56-jarige Bredanaar die zich vanmorgen meldde, is als verdachte aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

De politie is ondanks de arrestatie nog steeds op zoek naar getuigen. Onder meer zijn de rechercheurs op zoek naar een vrouw in een scootmobiel, die rond het tijdstip van het ongeval over de Tramsingel reed. Zij kunnen bellen met 0900-8844.