Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Zeven bestuurders aangehouden bij alcoholcontrole

Politie

SPORTPARK - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag ruim 500 automobilisten gecontroleerd tijdens een alcoholcontrole. Zeven bestuurders werden aangehouden.

De controleposten waren in gericht aan de Loevesteinstraat, Claudius Prinsenlaan en Heksendans. De actie was voor een groot deel gericht op bezoekers van sportkantines.

Zeven bestuurders zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Na de ademanalyses op het bureau bleken zes van hen boven de wettelijke limiet te zitten. Twee beginnend bestuurders met 185 en 130 ug/l (wettelijke limiet 88 ug/l) en vier ervaren bestuurder met uitslagen van 250 tot 330 ug/l (wettelijke limiet 220 ug/l).

Een chauffeur negeerde de aanwijzingen van een agent en probeerde weg te vluchten. Hij kon toch tot stoppen worden gedwongen en kreeg twee bekeuringen voor niet opvolgen van aanwijzing (340 euro) en rijden door rood licht (220 euro). Twee personen werden aangehouden, omdat zij gesignaleerd stonden voor een straf. Zij zijn ingesloten in een politiecel.