Mark Loonen met de Award. foto Inspirea
Mark Loonen met de Award. foto Inspirea

Mark Loonen uit Breda wint Toonbeeld Young Talent Award

Cultuur

BREDA/TILBURG - Mark Loonen uit Breda heeft de Toonbeeld Young Talent Award ontvangen. De Young Talent Award is een award voor aanstormend talent: een jonge AV of multimediamaker of ontwerper die door zijn of haar werk een bijzondere prestatie heeft geleverd en al duidelijk een eigen positie in het veld aan het verwerven is. Het is de eerste keer dat de prijs is uitgereikt.

Loonen is een bekend talent binnen de videowereld, zo meldt de jury in haar rapport. “Met veel ambitie heeft hij zich in een paar jaar op weten te werken binnen de muziekindustrie. Begonnen bij kleine feesten en festivals in Nederland, werkt Mark inmiddels voor internationale DJ's en producers waarmee hij met zijn video's de wereldwijde popcultuur verbeeld. “

Volgens de jury heeft Loonen met sterke aftermovies een geheel eigen stijl ontwikkeld en bereikt hij de hele wereld. Loonen doet alles zelf. Hij maakt het draaiboek, doet camera, editing.

De ToonBeeld Young Talent Award bestaat onder meer uit twee jaar lang een parttime werkplek in het AVhuis in Breda en een cheque van € 750 voor huur apparatuur. Bovendien wordt hij twee jaar ambassadeur van Jong AV en multimedia Talent in Brabant

De Award werd uitgereikt tijdens het Playgrounds Festival in poppodium 013 door wethouder Marjo Frenk van Cultuur van de Gemeente Tilburg.