Afbeelding

Salon de Provence ‘Leukste Restaurant’ Breda

Cultuur

GINNEKEN – Salon de Provence aan de Ginnekenweg is uitgeroepen tot het ‘Leukste Restaurant’ van Breda in de verkiezing 'Leukste Restaurant van Nederland’. Dat maakte de website www.restaurantverkiezing.nl dinsdag bekend.

De horecagelegenheid ontving in deze eerste editie van de verkiezing de meeste stemmen en eindigde op de tweede plek met het hoogste gemiddelde waarderingscijfer. Die wee scores samen bepaalden uiteindelijk de eindstand.

Café Corenmaet op de Havermarkt werd tweede en de Egelantier aan de Teteringsedijk staat op plek drie. Het nieuwe restaurant Block 62, eveneens aan de Ginnenkenweg, staat op een eervolle vierde plaats.

“Het is echt geweldig nieuws”, zegt Pauline van der Sluijs eigenaresse van het restaurant dat ook wordt vermeld in de restaurantgidsen: de Michelin Guide met een Bib Gourmand en de Gault Millau.

“De jongens hebben het ook verdiend. Ze kunnen zo lekker koken. Het eten is natuurlijk erg belangrijk. Als dat niet goed is komen mensen niet. Maar in deze verkiezing kijken ze ook naar andere punten. Klopt alles. Bezoekers worden in tijden van recessie kritischer. Dan is het goed om te zien dat bij ons het plaatje compleet is”, aldus een trotse Van de Sluijs.

Bij het uitbrengen van een stem, komen vijf criteria aan bod: sfeer en ambiance, klantvriendelijkheid, de prijs-kwaliteitverhouding en inrichting en service. In totaal deden restaurants uit 415 gemeenten mee en werden zo’n 40-duizend stemmen uitgebracht.

Salon de Provence gaat nu door naar de provinciale ronde, waarvan de winnaar op 12 december bekend wordt gemaakt. De twaalf winnaars mogen hun prijs op 17 december in het Kuhrhaus in Scheveningen in ontvangst nemen. Tegelijkertijd wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt.