foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Gemeentelijke subsidie MOTI in 2013 niet omlaag

Politiek

CENTRUM - Wethouder Selçuk Akinci verandert voor 2013 niets aan de 2,3 miljoen euro subsidie die MOTI jaarlijks ontvangt van de gemeente Breda. Dat schrijft Akinci in een brief aan de raad.

Akinci stelt dat hij het plan heeft opgevat om het museum in de Boschstraat voor 2013 hetzelfde bedrag toe te kennen als eerdere jaren. "Indien een organisatie langer dan drie jaar een subsidie ontvangt, wordt een termijn tot een jaar gehanteerd voordat de subsidie kan worden afgebouwd, zo onderbouwt Akinci zijn voorstel.

De PvdA, D66 en TON wilden op 8 november via een motie afdwingen dat de gemeente zou toewerken naar een substantieel andere verhouding tussen de subsidie en de exploitatie van het museum.

De fracties schreven in hun motie dat MOTI er niet in was geslaagd de Raad van Cultuur van haar bestaansrecht te overtuigen. Daarnaast vinden de partijen dat een museum als MOTI niet bijna volledig afhankelijk zou moeten zijn van subsidie.

Omdat MOTI vanaf 2013 8 ton per jaar minder subsidie ontvangt van onder meer de provincie, is het personeel dat in het museum werkt, gehalveerd. MOTI moet in 2013 zelf andere geldstromen zien te vinden of fuseren danwel samenwerken met andere organisaties.