Kleine klassieker NEC-NAC levert Bredanaars punt op

NIJMEGEN - De kleine klassieker heeft NAC zondagmiddag een punt opgeleverd. NEC-NAC eindigde in 1-1. Het is het eerste punt onder de nieuwe hoofdtrainer Nebojsa Gudelj.

NAC had het eerste deel van de wedstrijd het lastig, maar na een half uur begon NAC wat mogelijkheden te creƫren. Echt heel gevaarlijk werd het niet in de eerste helft. Aanvallen eindigden net te snel. De beste kans voor NAC was voor Hooi, die liet de bal echter net te ver van zijn schoen schieten. Babos kon ingrijpen. Platje had de beste kans voor NEC in de eerste helft.

In de tweede helft was NAC dreigender. De Bredanaars, die niet wisselden, kwamen door een goal van Lurling in de 59e minuut op voorsprong. NAC kon daar iets meer dan twintig minuten van genieten. Toen belandde de bal in een scrimmage voor de voeten van de dekselse goalgetter Platje, die dit keer wel resultaat boekte: 1-1.

NAC blijft door dit resultaat in de onderste regionen, op de vijftiende plaats. Met twaalf punten uit vijftien wedstrijden laten de Bredanaars VVV (15 gespeeld, 11 punten), Roda JC (14-10, vanmiddag in actie tegen Vitesse) en Willem II (15-10) achter zich.