Door een bommelding moesten 1200 ambtenaren in het Stadskantoor evacueren. Loos alarm, bleek een uur later. foto Erik Eggens
Door een bommelding moesten 1200 ambtenaren in het Stadskantoor evacueren. Loos alarm, bleek een uur later. foto Erik Eggens

NHTV laat oog vallen op pand Werkplein

Algemeen

CENTRUM - De NHTV heeft een oogje op een groot deel van het pand van het Werkplein op de hoek van de Claudius Prinsenlaan en de Chassésingel. Volgens een woordvoerder van de hogeschool zou het een mogelijke tijdelijke oplossing kunnen zijn voor huisvesting van de opleiding.

De NHTV is al langer op zoek naar andere extra huisvesting. Zo werd al duidelijk dat de ook het klooster aan de Mgr Hopmanstraat een van de opties is. "Maar als je daar aan de gang gaat, heb je het al snel over een traject van enkele jaren", aldus de woordvoerder. Het pand van het Werkplein zou dan een tussenoplossing kunnen zijn. Zo kijkt NHTV ook naar verlenging van het huurcontract van het pand aan de Archimedesstraat.

Volgens de woordvoerder van de opleiding is het ook niet duidelijk wanneer de NHTV zijn intrek zou willen nemen in het Werkplein-pand. De gemeente Breda gaat uit van een huurovereenkomst met ingang van het komende studiejaar. Het pand komt met ingang van januari leeg te staan. Het is niet duidelijk om hoeveel studenten er les zouden moeten krijgen.

Overigens moet er formeel nog wel een en ander gebeuren voordat het pand als school gebruikt mag worden. Het huidige bestemmingsplan voorziet daar niet in. Daarom is er donderdag 13 december om 19.30 uur een informatieavond op het Stadskantoor. De gemeente Breda heeft het voornemen met een zogenoemd Wabo-besluit begin volgend jaar van dit plan af te wijken. Reacties uit de bijeenkomst van donderdag kunnen hierin dan nog meegenomen worden, stelt de gemeente.