Afbeelding

Taxi’s Breda krijgen evenementenvignet

Politiek

BREDA - Alleen taxi’s met een nieuw te maken evenementenvignet mogen tijdens carnaval en het Jazzfestival ritjes aanbieden vanaf de taxistandplaatsen in het centrum van de stad. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van CDA en Trots op Nederland.

Het vignet is tot stand gekomen na overleg met de taxibranche in Breda. De gezamenlijke Bredase taxiondernemers stelden eerder een verder voerend plan op, waarop taxi’s van buiten Breda helemaal geweerd zouden worden. Volgens het college was dat niet haalbaar vanuit het recht op vrije concurrentie. Ook zou het lastig controleerbaar zijn, daar de verantwoordelijkheid voor deze controle ligt bij de Inspectie voor Leefomgeving en Transport.

Bedoeling is dat het vignet gaat gelden voor de grote taxistandplaatsen, te weten station, Oude Veste en Nieuwe Prinsenkade. Bij de laatste twee gaat het vignet in het voorstel gelden tussen 21.00 en 05.00 uur. Bij het station tussen 02.00 en 05.00 uur.

De gemeente moet hiervoor nog wel een verkeersbesluit genomen worden. De juridische houdbaarheid moet nog wel onderzocht worden. Om te zorgen dat de komende carnaval (vanaf 10 februari) gewerkt kan worden met het vignet, wordt ook een tijdelijk verkeersbesluit voorbereid.