foto Jorgen Janssens
foto Jorgen Janssens

Leefbaar: College vergokte geld aan biomassacentrale

Politiek

BREDA - John Stubenitsky van Leefbaar Breda uit kritiek op de coalitiepartijen. Zij zouden geld vergokt hebben bij het voorbereiden van de biomassacentrale. 3,2 miljoen is besteed aan onderzoek naar de centrale.

Leefbaar vraagt zich af waarom het college tegen alle logica en adviezen in doorgegaan is het de biomassacentrale. "Dat is twintig euro per inwoner van Breda. Daar zou je buurthuis Meidoorn jarenlang mee kunnen openhouden."

VVD'er Ernst vindt niet dat het geld vergokt is. "Het was onderdeel van het coalitieakkoord om hier mee aan de slag te gaan. En net als bij andere projecten moet je in de voorbereiding daarvan kosten maken. Ja, wij vinden het ook veel geld. Maar wij vinden ook dat we hiervan kunnen leren."

Wethouder Akinci meldde eerder al dat het niet per se weggegooid geld hoeft te zijn. "De centrale zou gebouwd worden voor 6000 woningen die er nu niet meer komen. Het ligt er ook aan wanneer de woningmarkt weer vlot getrokken is. De onderzoeken zijn gebaseerd op aannames van nu, maar het is zeker niet waardeloos."