Logo bredavandaag.nl
Mascha de Rooij.
Mascha de Rooij.

Mascha de Rooij: 'Kerst is gezellig samen zijn'

Daags voor Kerstmis vragen we ons af wat deze dagen betekenen voor Bredanaars. TV-maakster Mascha de Rooij vertelt over haar kerstdagen en haar belangrijkste nieuws van dit jaar.


Wat doe je deze kerst?
"Een van de leuke dingen aan de kerstperiode is de kerstboom zetten. Ik haal hem altijd zelf bij een boer in Effen. Met mijn schoenen onder de modder zoek ik naar de beste boom. En thuis gaan de twee dozen vol met versiering open, een echte snoepwinkel. Mijn boom is een grote kermis, gekleurde lampjes, allemaal verschillende gekleurde hangers en hoe voller, hoe beter!"
"Als ik aan het werk ben of thuis ben, staat er kerstmuziek op! Niet alleen Mariah Carey, maar ook James Brown en de Jackson Five."
"De kerst vier ik gezellig met familie. Op kerstavond vind ik het leuk om gezellig thuis te zijn. Eerste kerstdag gaan ik naar mijn schoonfamilie. Dan eten we met de hele familie, zelfs schoon-opa en -oma van 93 en 88 en spelen we spelletjes. Tweede kerstdag vier ik kerst bij mijn familie, met cadeaus, lekker eten en ook weer spelletjes. Phase10 of Kolonisten."

Is dat - gezien de financiële crisis - anders dan normaal?
"Kerst vieren is voor mij gezellig samen zijn, crisis of niet. En het maakt mij ook niet uit of er een varkenshaasje op tafel staat of een lekkere gehaktbal, je bent bij elkaar tenslotte."

Wat staat er op het menu en met wie ga je daarvan genieten?
"Het liefst eet ik een lekker stukje vlees. Het toetje vind ik altijd het lekkerst, daar ben ik dol op. Maar omdat ik kerst bij familie vier, is het een grote verrassing. Gourmetten heb ik wel eens gedaan, maar daar ben ik veel te ongeduldig voor."

Wat is voor jou het belangrijkste nieuws van 2012?
"In september heb ik samen met Manon Peeters mijn droom waargemaakt. We zijn gestart met ons bedrijf, Produced by MM. Daar heb ik heel veel plezier in en het gaat hartstikke goed."
"Iedereen kent wel iemand met een verhaal waar je oren van gaan klapperen, waarvan je tranen in je ogen krijgt of een diepe buiging voor maakt. Daarom gaat alles dat Produced by MM maakt over echte mensen. Er zijn nog zoveel verhalen te vertellen en dat doen wij in onze televisieprogramma’s. Zonder oordeel en met oprechte interesse brengen wij deze mensen in beeld."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief