Iedereen heeft zo zijn eigen beweegredenen voor een bezoekje aan de Kerstherberg in Breda. foto Thaddeuz
Iedereen heeft zo zijn eigen beweegredenen voor een bezoekje aan de Kerstherberg in Breda. foto Thaddeuz

De Kerstherberg: Gezelligheid, gezelschap en een maaltijd

BREDA - Kerst is samen zijn, delen met anderen. En nog veel meer natuurlijk. In de Kerstherberg in buurthuis Gerardus Majella komen Bredanaars samen deze kerstdag. Allemaal met een ander motief, een andere oorzaak.


De Kerstherberg geeft deze feestdagen een thuis voor mensen die op zoek zijn naar gezelschap, op zoek zijn naar een gesprek en een maaltijd. Het zijn soms mensen die geen woning hebben, of geen woning meer hebben. Die in deze tijden van economische tegenspoed net aan de verkeerde kant van de lijn zijn komen te staan.

In de Kerstherberg ontmoeten ze dit jaar veel vrijwilligers die er zijn voor de gasten. Vrijwilligers die even tijd maken voor een gesprek, of om de maaltijd te delen met stadsgenoten, die ze eerder die dag bereid hadden. Het Bredase bedrijfsleven steunde met levensmiddelen en ingrediënten, zodat in het buurthuis bijna 200 bezoekers terecht konden tijdens de kerstdagen.

Het was dit jaar al niet makkelijk voor de organisatie. De vaste plek in de Seeligkazerne werd verruild voor het buurthuis. Komend jaar moet er weer verder gezocht worden na onderdak voor de herberg, die in deze donkere dagen een warm thuis biedt aan Bredanaars die daar behoefte aan hebben.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief