Foto Pepijn Nagtzaam
Foto Pepijn Nagtzaam

Curator onderzoekt faillissement ‘oude’ Binnen Breda

Economie

CENTRUM - Curator Jan Verwiel gaat het faillissement van RCW Food and Beverage aan Haven 21a in Breda onderzoeken. De besloten vennootschap RCW heette tot september 2012 Binnen Breda en is ook gevestigd aan dat adres.

Volgens Verwiel is het restaurant kort na de naamswijziging overgegaan aan een andere nieuwe BV, te weten Binnen Breda BV. “Daar de transactie van de handelsnaam en de activiteiten kort voor het faillissement heeft plaatsgevonden, ga ik dat kritisch bekijken”, laat de curator weten.

RCW, het voormalige Binnen, heeft volgens de curator een schuld van ongeveer een half miljoen euro. De voornaamste schuldeisers zijn de bank en brouwer InBev. “In de vier jaar dat het heeft bestaan heeft het restaurant nooit winst gemaakt”, zo stelt Verwiel.

De eigenaren van RCW Food and Beverage hebben zelf het faillissement aangevraagd van de inmiddels lege bv. Verwiel verwacht dat het onderzoek naar het faillissement vier tot zes weken gaat duren.

Restaurant Binnen is gewoon open. “Op dit moment heb ik daar ook niets mee te maken”, zo meldt de curator. De eigenaren van RCW Food and Beverage waren vrijdag niet bereikbaar voor een reactie.