foto kwispeltail/Flickr.com
foto kwispeltail/Flickr.com

Breda onderzoekt economie binnenstad

Economie

BREDA - Breda gaat ondernemers en vastgoedeigenaren in de binnenstad uitgebreid bevragen over hoe de binnenstad ‘economisch weerbaar’ gemaakt kan worden. Dit onderzoek gaat de komende maanden plaatsvinden.

Dat meldt wethouder Cees Meeuwis namens het college in een brief aan de raad. In de brief reageert hij op de nieuwe plannen voor een ondernemersfonds voor de binnenstad.

Uit het onderzoek moet duidelijk worden wat voor middelen de ondernemers en de eigenaren in zouden willen zetten voor het bereiken van die economische weerbaarheid. “Verder dient duidelijk te worden hoe de structurele samenwerking tussen de gemeente en de ondernemers en tussen de ondernemers onderling georganiseerd moet worden.”

Ook hoopt Meeuwis dat dan helder wordt of een structurele gezamenlijke financiering van activiteiten ‘noodzakelijk dan wel wenselijk’ is. In het onderzoek wordt ook een evaluatie van de koopzondagen meegenomen, waar volgens de wethouder ook de bewoners van de binnenstad en ondernemers van buiten het stadshart betrokken worden.

Op deze manier hoopt Meeuwis ideeën op te doen ‘over hoe en met welke middelen wij gezamenlijk de economische ontwikkeling van de binnenstad in de toekomst kunnen stimuleren.’

In de brief geeft de wethouder aan dat hij het onderzoek wil afwachten voordat hij aangeeft of Breda wil participeren in een nieuw ondernemersfonds voor de binnenstad. “Daarbij heb ik tevens geopperd de activiteiten en communicatie over een ondernemersfonds op te schorten totdat de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn.”