Afgelopen zaterdag was het weer de traditionele intocht van Sinterklaas aan de Haven. foto Patricia Rompa
Afgelopen zaterdag was het weer de traditionele intocht van Sinterklaas aan de Haven. foto Patricia Rompa

Trambrug omhoog, ‘echte’ Sint naar Breda

Algemeen intocht Sinterklaas

CENTRUM - Als de Trambrug daadwerkelijk omhoog gaat, dan krijgt de ‘echte’ Sint een uitnodiging om zijn boot af te meren bij het Spanjaardsgat. Dat zegt wethouder Cees Meeuwis.

Meeuwis is op dit moment druk doende de plannen voor de verhoging van de Trambrug aan de Tramsingel te beoordelen. Die zou volgens plan uiterlijk 2014 gereed moeten zijn. “Als je dan een brug hebt waar echte boten onder door kunnen, dan moet je daar iets mee doen. En wat is er echter dan de boot van Sinterklaas en Zwarte Piet”, poneert de enthousiaste bestuurder.

Volgens hem past zo’n idee helemaal bij de gedachte achter de verhoging van de brug. “Die brug gaat natuurlijk niet omhoog voor de sier, maar als economisch instrument. Dan horen daar dit soort dingen zeker bij.” De verhoging van de Trambrug maakt deel uit van het zogenoemde Bruisend Waterplein.

Overigens geeft hij aan dat het idee voor het uitnodigen van de TV-Sint naar Breda nog heel vers is. “Ik heb het geopperd aan de gouverneur. Als de brug er is, dan gaan we eens kijken wie we moeten bellen.”