Afbeelding

NHTV start eigen online reisbureau MIYO

Algemeen

BREDA - De opleiding toerisme van de NHTV Breda start 5 februari met een eigen online reisbureau. In samenwerking met @leisure/Belvilla, Google en TUI moet dit reisbureau echte trips gaan verzorgen.

Het reisbureau is opgezet als leerbedrijf en krijgt de naam MIYO-Travel (Make It Your Own). Het wordt volledig gerund door studenten. De leiding is in handen van vierdejaars, de lagerejaars verzorgen de content en de website.

Een woordvoerder laat weten eenvoudig te beginnen. "Vanaf 5 februari gaan we vakantiehuisjes verhuren. Maar de bedoeling is wel dat we vanaf september vluchten kunnen gaan aanbieden in samenwerking met Arkefly. Op den duur willen we ook gaan werken als tour-operator."

Met dit online reisbureau kunnen studenten ervaring opdoen met de ernst en druk van het bedrijfsleven. Ze zullen zich bezighouden met contentmanagement, online marketing, zoekmachinemarketing, boekhouding en alles wat er bij zo'n bedrijf komt kijken. Zo kunnen ze beter voorbereid het bedrijfsleven in.

De NHTV verwacht dat dit leerbedrijf de positie en status van de opleiding aanzienlijk zal verbeteren. "Het initiatief voor de oprichting van deze omgeving is ontstaan na verschillende signalen uit de reisbranche. Het bedrijfsleven heeft behoefte aan jonge mensen met ruime vaardigheden op het internetgebied."