De Optocht van Prinsenbeek 2012. foto Walter van Arendonk
De Optocht van Prinsenbeek 2012. foto Walter van Arendonk

Boemeldonck gaat carnavalsafval weer zelf opruimen

Algemeen carnaval

PRINSENBEEK - De deelnemers aan de Boemeldonckse optochten en de inwoners van Prinsenbeek worden door de BAK opgeroepen om zich wederom in te zetten voor een schoon dorp, ook na carnaval. Dat gebeurt onder het motto Afval? Dat regelen we samen!

Vorig jaar is de BAK hier toe aangezet door de gemeente Breda, die bezuinigt op de buitenruimte en daarbij ook de carnavalsorganisaties betrekt.

"Mede door de positieve ervaring van afgelopen jaar en de inzet van vele vrijwilligers, verwacht de BAK deze actie opnieuw tot een goed einde te kunnen brengen", zo laat de BAK weten.

Deelnemers aan de optochten zijn zaterdag bij de inschrijfmiddag door de BAK al verzocht om de hoeveelheid strooisel te beperken. Het gebruik van confetti en serpentines wordt aanbevolen. Het strooien met kunststof- of glitterconfetti en het op straat gooien van afval van een papierversnipperaar wordt ontmoedigd.

Alle deelnemers kregen op de inschrijfmiddag een rolletje met papieren serpentines waarop aandacht wordt gevraagd voor het afval.

Tijdens de grote optocht op zondag 10 februari plaatst de BAK evenementencontainers op de route. Toeschouwers die in een grote groep de optocht bekijken, krijgen voor aanvang een vuilniszak van de BAK met het verzoek hun afval niet op straat achter te laten. Op de Markt komen tijdens carnaval extra afvalcontainers.

Inwoners van Prinsenbeek worden opgeroepen tijdens carnaval de eigen stoep schoon – en het afval op straat - te vegen, zodat de veegwagens van de gemeente dit afval eenvoudig kunnen meenemen.

De BAK vraagt aan vrijwilligers op om op maandag en dinsdag een ploeg te vormen die de straten en stoepen samen met de gemeente reinigt.