Afbeelding

Doorstart VdHeijden Bouw: PazzBouw Breda

Economie

HAAGSE BEEMDEN - Het drie weken geleden failliet verklaarde VdHeijden Bouw uit Breda heeft een doorstart gemaakt als PazzBouw Breda.

Bij VdHeijden Bouw werkten tien mensen. Het bedrijf ging ten onder aan de algehele malaise in de bouw. Directeur Ad van der Heijden maakt de doorstart samen met kompaan Peter Loonen. “Voorlopig met zijn tweeën”, aldus een opgeluchte Van der Heijden. “Afhankelijk van de orderportefeuille kunnen we onze mensen weer gaan benaderen.”

Het bedrijf vroeg drie weken geleden zelf het faillissement aan. “Dramatisch. Een emotionele tijd is dat geweest”, aldus Van der Heijden. PazzBouw richt zich op de particuliere markt. “Grote projecten doen we nog even niet. Bij particulieren ligt een markt. Mensen verhuizen nauwelijks, er wordt nu meer opgeknapt. Verbouwingen en restauraties, daar moet je aan denken.”

“Als bedrijf gaan we weer terug naar de basis. Peter Loonen en ik volgen onze passie. Vandaar ook de naam. Vroeger zijn we collega’s geweest”, vertelt Van der Heijden. “Peter is gespecialiseerd in aparte houtconstructies.”

Behalve de tien mensen in loondienst, merkten ook de onderaannemers en ZZP'ers de gevolgen van het faillissement van VdHeijden Bouw. Zij behoorden tot de schuldeisers. De curator is nog bezig met het afhandelen van het faillissement.