De officiële aftrap van carnaval in het centrum van Breda. foto Nicky Osinga
De officiële aftrap van carnaval in het centrum van Breda. foto Nicky Osinga

Prinsen komen dit jaar met de trein naar 't Kielegat

Cultuur carnaval

BREDA - Een oude traditie is weer van stal gehaald. De prins van ’t Kielegat en zijn collega's komen dit jaar weer per trein aan in Breda. Daar wacht hem om 10.14 uur een warm onthaal door de Kielegatters.

Prins Lucius dun Aller Irste, alle hoogheden uit ’t Aogje, Bosuilendorp, Giegeldonk, Boemeldonck, De Baviaonen, Sikken, en Ginneken, de
burgemeesters van Gilze Rijen en Breda. Allemaal zitten ze in de trein die om 10.14 arriveert op perron 2.

Het hele gezelschap gaat dan naar het Stationsplein waar burgemeester Peter van der Velden, Prins Lucius en Wim Fabries, namens de directie van de NS een kort welkomstwoordje doen.

Om 10.30 uur vertrekken de hoogheden en hun aanhang onder aanvoering van ‘D’un Bart’ als Olympisch springruiter en de Prinselijke Cavalerie richting Grote Markt. Via de Willemstraat, Valkenberg met een korte stop bij de vijver en gelegenheid om de eendjes
te voeren, het Kasteel van Breda, Kasteelplein en de Grote Markt via de poort naar het Stadserf. Daar is om 10.50 uur een optreden van d’un Bart en wordt er massaal een ZevenSprong ingezet door Peter van der Velden op trompet.

Het middagprogramma met sleuteloverdracht blijft geheel volgens programma. Dat betekent dat het op de Grote Markt vanaf 14.30 feest is en de sleuteloverdracht om 15.11uur plaatsvindt.