Logo bredavandaag.nl
Foto Pepijn Nagtzaam
Foto Pepijn Nagtzaam

Vervoersbedrijf Veolia test Chinese bus in Breda

BREDA - Veolia is testritten aan het maken met een elektrische bus van Chinese makelij. De bus rijdt momenteel op lijn 4/5 achter een reguliere bus aan. Het vervoersbedrijf is door de hele provincies proeven aan het doen met elektrisch vervoer, op verzoek van de provincie.


Veolia test in totaal vier of vijf verschillende type elektrische bussen, maar voorlopig worden ze nog niet in gebruik genomen. "Niet in deze concessie in ieder geval. Maar we vinden het zelf erg interessant om deze experimenten uit te voeren en de provincie heeft ons dat gevraagd. Veolia werkt daar graag aan mee", laat een voorlichter weten.

Hoe lang het testproces precies gaat duren en wat het gaat kosten, dat weet Veolia nog niet. "Er is ons wel om een kostenraming gevraagd, maar daar is absoluut nog niets over te zeggen. We zijn hier nog niet bekend genoeg met de exploitatie van zulke bussen. We weten niet hoe ze zich over bijvoorbeeld een jaar gedragen, en dat is erg belangrijk."

In het noorden van Nederland gaan de Chinese bussen binnenkort wel rijden, vertelt de woordvoerder. "Op een van de waddeneilanden gaan we een jaar lang acht bussen testen. Maar zelfs dan is het nog niet helemaal zeker hoe ze het hier doen. de omstandigheden verschillen enorm."

De Veolia-chauffeur die de eer heeft het Chinese gevaarte te rijden, wil er voorlopig ook nog niet te veel over zeggen. Maar: "Het is een prima bus. Hij rijdt wel lekker hoor."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief