Voormalige basisschool Keysersmolen aan de Oranjeboomstraat. foto Wijnand Nijs
Voormalige basisschool Keysersmolen aan de Oranjeboomstraat. foto Wijnand Nijs

Nieuw starterscentrum De Keysersmolen open in april

Economie

HEUVEL - De Heuvel krijgt een nieuw starterscentrum. In april krijgen in de voormalige basisschool De Keysersmolen aan de Oranjeboomstraat nieuwe ondernemers uit de wijk de kans hun bedrijf op te zetten of verder te professionaliseren.

De NV BrIM gaat het centrum exploiteren. Starterslift gaat ondernemers werven en gaat ook vanuit de voormalige basisschool werken. Het is niet bekend aan hoeveel ondernemers de oude school ruimte gaat bieden. Ook de precieze voorwaarden voor toetreding tot De Keysersmolen zijn nog niet bekend.

Volgens een woordvoerder van de gemeente past het opzetten van een dergelijk centrum in het gemeentelijk beleid. “Op die manier willen we een goede invulling geven aan maatschappelijk onroerend goed.” Ook wil Breda op die manier werk terug in de wijken brengen. “Ook in andere wijken zijn hiervoor plannen.”

De Heuvel kende tot twee jaar terug een starterscentrum in de voormalige huishoudschool aan de Dr Struijckenstraat 100, Heuvel 100 geheten. Inmiddels bouwt Laurentius op die plaats appartementen.