Logo bredavandaag.nl
foto Nico Koevoets
foto Nico Koevoets

'Verraderlijk glad door ijsregen'

BREDA - Het kan glad zijn op de weg. Sinds elf uur vanmorgen valt in Breda ijsregen, overgaand in regen en ijzel. Ook nu is er sprake van ijsregen bij precies 0,0 graden, zo laat weerman Nico Koevoets weten.


"Het is verraderlijk glad", stelt de weerman van BredaVandaag.nl. Ook de politie maakt weggebruikers via twitter attent op de weersituatie. "Waarschuwt voor gladde wegen. Kijk uit als u de weg op gaat. Veilig thuiskomen, heb je zelf in de hand."

Op de verschillende snelwegen zorgde de gladheid al voor ongevallen. In de richting van Breda was het op de A58 bij Roosendaal raak aan het begin van de middag. Op de A16 Breda richting Antwerpen heeft het verkeer rond kwart over drie last van opruimwerkzaamheden na een ongeval. Niet alleen autoverkeer heeft hinder van de ijzel. Ook de NS heeft het te kwaad. Rond het middaguur konden er geen treinen richting Zeeland vanwege de vorst en de regen.

Behalve gevaarlijk, levert de ijsregen ook wonderlijke plaatjes op, van verschillende objecten die ineens een heel ander uiterlijk hebben gekregen door de regen en ijzel.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief