Afbeelding

‘Aangescherpt persbeleid NAC krijgt enge trekjes’

NAC

BREDA - De aankondiging van het nieuwe persbeleid van NAC, heeft voor cynische en kritische reacties gezorgd. NAC kondigde donderdag aan dat journalisten slechts een dag in de week welkom zijn op het trainingscomplex, namelijk de vrijdag.

“Tenzij aan het begin van de werkweek anders gecommuniceerd”, aldus de persafdeling van de club. Op deze dag zijn de spelers tussen 12.00 en 12.45 uur beschikbaar voor interviews in ‘een aparte ruimte in het spelershome’.

“NAC wil graag benadrukken dat alle mediaverzoeken met betrekking tot spelers en technische staf minimaal 48 uur van te voren dienen te worden afgestemd met de persafdeling. Dit stelt ons in staat de zaken zo goed mogelijk voor u en de spelers te organiseren.”

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat NAC zich flexibel opstelt. “Op andere dagen zal NAC, tenzij ver vooruit gepland en in onderling overleg, geen interviewaanvragen honoreren op het trainingscomplex.”

AD-journalist en schrijver van het boek Avondje NAC Sjoerd Mossou is vooral cynisch. “Als één van de vier vaste NAC-volgers gelukt heeft, mag hij misschien Elson Hooi interviewen. Wel op tijd aanvragen.” En: “Zaterdag in de Cordial ga ik Schalk en Lurling een grote pils aanbieden. Ik stuur zo alvast een mailtje naar de persafdeling. Of dat mag.”

“NAC beledigt met nieuwe persbeleid niet zo zeer de pers, maar met name de fans die alles over hun club willen zien, horen en lezen”, aldus Dennis van Bergen, die voor VI de club volgt. Tot op heden mochten journalisten op elk moment bij trainingen aanwezig zijn.

En Mark van Rijswijk van EredivisieLive: “Eindelijk is de oplossing voor alle problemen van NAC Breda gevonden: vanaf nu wordt de pers geweerd uit Breda!”

Ook fans zijn kritisch. “Aangescherpt persregime bij NAC krijgt enge trekjes. Gaan ze daar binnenkort ook een raket lanceren of zo?”, tweet Leon Deckers.