Foto Pepijn Nagtzaam
Foto Pepijn Nagtzaam

Onduidelijkheid over toekomst cafe-theater Boulevard

Cultuur

CENTRUM - De Boulevard is dicht sinds verhuurder InBev dinsdagmorgen andere sloten op de toegangsdeur heeft gezet. Of dit ook betekent dat het theater-café dicht blijft, is onduidelijk. Eigenaar Peter Suijckerbuik blijft werken aan een oplossing.

Suijckerbuik is in gesprek met sponsoren, die het misschien mogelijk gaan maken dat de ‘boulie’ een doorstart maakt. “De gesprekken daarover lopen nog en vandaag ga ik langs mijn accountmanager bij de brouwerij.”

Wel of niet open?
Berichten dat hij binnen twee dagen weer open zou zijn, lijken wat voorbarig. Suijckerbuijk zegt dat hij van medewerkers van AB-InBev begrepen heeft dat hij weer een gebruikersvergunning krijgt als hij de betalingsachterstand van 15.000 euro heeft voldaan. “Maar dat was voordat de Boulevard ook echt dicht ging. Ik heb vrijdag een gesprek met Inbev, dan gaan we kijken hoe de zaken ervoor staan.”

'Alles is mogelijk'
Een communicatiemedewerkster van de brouwerij weet te vertellen dat alle opties momenteel open liggen. “Wat er precies gezegd is tegen de ondernemer weet ik niet, maar in principe is dit hoofdstuk voor ons afgerond nu. Als hij aan zijn schuld voldaan heeft, dan kunnen we opnieuw in gesprek en kijken we of er een verdere toekomst is voor InBev en de Boulevard. Maar als een andere ondernemer zich meldt, gaan we daar ook mee praten.”

Aanstaande vrijdag heeft Suijckerbuik een officieel gesprek gepland staan met de brouwer. Dan volgt er meer duidelijkheid. Dinsdagmorgen was er in ieder geval niets te zien bij de Boulevard. Op een halfleeg glas bier na dan. Een overblijfsel van wat misschien het laatste feestje is geweest.