foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Meisjes ook welkom bij NAC Voetbalschool

NAC

BREDA - De NAC Voetbalschool gaat aanstaande woensdag voor de vijfde keer van start. Kinderen tussen de zes en zestien jaar kunnen zich opgeven om tien woensdagen of donderdagen een echte NAC-training te krijgen van oud NAC-spelers.

De Voetbalschool is een initiatief van Teamplay@NAC. De deelnemers krijgen les en tips van oud-spelers Mark Schenning en Benjamin van Wanrooij. Tot nu toe hebben alleen jongens zich opgegeven voor de Voetbalschool, maar er is wel degelijk ruimte voor meisjes om mee te doen. “Iedereen is welkom, of je nu kunt voetballen of niet”, zegt Ruud van Sprang, stagiair bij Teamplay@NAC. “Een beetje ervaring is wel handig, maar in principe kan iedereen het leren.”

Deelname aan de trainingen kan ook een opstapje zijn naar Jong NAC. “Als er echt een talentje tussen zit, dan kunnen de trainers van de Voetbalschool dit doorspelen naar andere trainers. Maar tot nu toe hebben we nog niet zo’n uitzonderlijk talent gespot”, aldus Van Sprang.

De trainingen worden gegeven bij BSV Boeimeer. Voor 190 euro kunnen de jonge voetballers meedoen. Bij die kosten zitten ook een compleet trainingstenue van de NAC Voetbalschool en een certificaat ter bewijs van deelname inbegrepen.