Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Insluiper aangehouden door Veelplegersteam

Politie

BREDA - Rechercheurs van het Verplegersteam hebben dinsdag 5 maart rond half 5 op de Stationsweg een 50-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een insluiping in een woning. In zijn kleding zijn twee camera’s en een I-pod gevonden. Deze bleken gestolen te zijn uit een woning in de Fatimastraat. De verdachte is in verzekering gesteld.

De agenten zagen de man op de Vogelenzanglaan lopen. Voor de politie was deze man al bekend. Door dienders werd hij in de gaten gehouden. Zij zagen hem in diverse tuinen lopen en dat hij een steen pakte om vermoedelijk een ruit in een woning te willen gooien. Hij schrok waarschijnlijk van een voorbijganger op de fiets waardoor hij de actie niet doorzette.

De man dook daarna in brandgangen van woningen in de Fatimastraat. Na enkele minuten was hij weer in zicht en zagen agenten dat hij een fles Bacardi bij zich had. Hij is staande gehouden en de politie zag een I-podsnoer uit zijn jas hangen. Het bleek ook dat hij twee digitale camera’s bij zich had. Hij vertelde deze gevonden te hebben. De fles Bacardi, de twee camera’s en de fles Bacardi bleken van een 65-jarige bewoner te zijn. De verdachte is aangehouden.