foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

44 klussen in Breda tijdens NL-doet

Algemeen

BREDA - NL-doet houdt dit jaar weer de Nl-doet dagen op 15 en 16 maart. Vorig jaar deden zo’n 7000 organisaties mee en hebben uiteindelijk 300-duizend vrijwilligers iets gedaan voor de medemens.

Dit jaar zijn er vierenveertig klussen te doen in Breda. De een wat groter dan de ander. Maar ieder steentje kan worden bij. De klussen zijn heel verschillend, bijvoorbeeld timmeren, of hulp bij een feest.

Zo zoekt een organisatie voor mensen die gevlucht zijn voor geweld en agressie een klusser zodat hun huis en/of tuin leefbaarder wordt.

NSWAC regio Zuid (Breda tot en met Bergen op Zoom) houdt voor zijn cliënten een feestmiddag met entertainment, muziek een buffet. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers uit de hele regio om cliënten te ondersteunen bij vervoer eten dansen en in kraampjes staan. entertainment bieden en rondgaan met drinken en hapjes.

Een ander project is bijvoorbeeld De kindertelefoon. Vrijwillgers staan 365 dagen per jaar kinderen te woord van 8 tot 18 jaar. Er zijn er nooit genoeg vrijwillegers, en de meeste blijven maar een of twee jaar. De organisatie is op zoek naar nieuwe mensen. Meerdere projecten en klussen zijn te vinden op www.nldoet.nl