foto mjmonty/Flickr.com
foto mjmonty/Flickr.com

Gratis compost inwoners Breda

Algemeen

BREDA - Bredanaars kunnen tussen 25 en 29 maart per huisadres gratis een zak compost van 40 liter ophalen. De gemeente Breda doet namelijk mee aan de Landelijke Compostactie. Tijdens deze actie staat het belang van gescheiden inzameling van groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) centraal.

Deze landelijke actie heeft als doel iedereen bewust te maken van het belang om gft-afval gescheiden van het restafval aan te bieden. Als extra stimulans en als dank voor hun inspanningen aan te bieden, kunnen Bredanaars gratis een zak compost van 40 liter afhalen.

Selçuk Akinci, wethouder Duurzaamheid: “Deze actie sluit naadloos aan op onze eigen Bredase campagne ‘Nog meer gft-afval apart’. Ook daarmee willen we onze inwoners bewust maken van het belang van het scheiden van afval.”

Bij de milieustations Slingerweg en Spinveld en bij het Bezoekerscentrum Wolfslaar kun je de compost afhalen. Bij de milieustations kan dat vanaf maandag 25 maart en bij het Bezoekerscentrum kan dat vanaf dinsdag 26 maart. Er zijn in totaal 3000 zakken van 40 liter beschikbaar. Op alle locaties is het tonen van een legitimatiebewijs en een poststuk verplicht.