Het Jazz festival is niet alleen luisteren, maar ook doen. Zoals tijdens deze workshop. foto Guido van der Kroef
Het Jazz festival is niet alleen luisteren, maar ook doen. Zoals tijdens deze workshop. foto Guido van der Kroef

Zelf meedoen aan het Breda Jazz Festival

Cultuur

BREDA - Naast tientallen optredens biedt het Breda Jazz Festival ook dit jaar weer verschillende workshops. Funky muziek spelen, de wondere wereld van de mondharmonica verkennen of toch liever een dansje wagen, het kan allemaal tijdens het evenement.

Voor mensen die een draagbaar muziekinstrument bespelen, is er de ‘Funky Melodians Brass Band’ workshop. Hierbij leren deelnemers in drie bijeenkomsten een aantal funky brassband nummers te spelen. Tijdens de Streetparade op zondag 12 mei lopen de muzikanten die de workshop hebben gevolgd mee als echte brassband.

Bij de workshop mondharmonica voor beginners krijgen de deelnemers een mondharmonica en leren ze daar meteen op spelen. Na de workshop spelen ze mee tijdens het concert van Louisiana Men Plus.

Op twee verdiepingen van theater de Avenue worden er workshops swing dansen gegeven voor beginners en gevorderden. Tijdens deze avond word je volledig uitgedost in de authentieke stijl van de swingjaren. The Savoy Dancers, nemen samen met Swing City Breda het voortouw. Met een ticket voor de avond ‘All the Cats Join In’ (15 euro) kun je meedoen met de workshop.

Meer informatie over de workshops is te vinden op de website van het Breda Jazz Festival.