Logo bredavandaag.nl
Oud-bisschop Tiny Muskens in 2012. foto Ramon Mangold
Oud-bisschop Tiny Muskens in 2012. foto Ramon Mangold

Oud-bisschop Muskens van Breda overleden

BREDA - Oud-bisschop Muskens is in de nacht van 16 op 17 april overleden in Teteringen in Zorgcentrum Zuiderhout. Muskens is 77 jaar geworden. De uitvaart dinsdag 23 april om 11.00 uur in de H. Antoniuskathedraal in Breda. De begrafenis is daarna in het familiegraf in Elshout.


In 2012 vierde mgr. Muskens zijn vijftigjarige priesterjubileum. Muskens werd in het bisdom 's-Hertogenbosch tot priester gewijd op 16 juni 1962 door mgr. Bekkers. Hij vierde dit voor het bisdom van Breda op Hemelvaartsdag 17 mei 2012 in de H. Antoniukskathedraal met een eucharistieviering. Hij vierde dit jubileum op 27 mei 2012 (Eerste Pinksterdag) ook in Elshout, waar hij op 11 december 1935 werd geboren.

Op 23 juli 1994 benoemde paus Johannes Paulus II hem tot bisschop van Breda, als opvolger van mgr. Ernst. Deze wijdde hem op 26 november van dat jaar tot bisschop en tot zijn opvolger in de St. Gertrudiskerk te Bergen op Zoom. Als wapenspreuk koos Muskens Shalom (Vrede). Op 31 oktober 2007 werd mgr. Muskens opgevolgd door mgr. Van den Hende.

Mgr. Muskens was de negende bisschop van Breda. Muskens sloot zich na zijn verhuizing naar het kloosterbejaardenoord Zuiderhout aan bij de contemplatieve Benedictijnse Sint Pauluscommuniteit en daarna bij de Missionarissen van ScheutFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief