Foto: R. Schoenaker
Foto: R. Schoenaker

Beste idee ‘jeugd en politiek’ komt van De Nassau

Politiek

BREDA - Hoewel er sprake was van een moeilijke keuze door de ambitieuze en creatieve projecten heeft de jury van het gemeenteraadsproject Jeugd en Politiek gekozen voor het voorstel van De Nassau. Zij maakten een plan onder de titel ‘Breda Nassau stad’ over Koningin Beatrix en de viering van tweehonderd jaar Koninkrijk.

De jury vond de relatie met de Nassaus voor de jeugd van Breda spelenderwijs en interactief.
Het project begon in oktober 2012 met leerlingen van vijf Bredase VWO-scholen. Begeleid door school en raadsleden zijn er projectvoorstellen ontwikkeld in het door hen zelf gekozen veld ‘cultuur’. De Nassau, Graaf Engelbrecht, Stedelijk Gymnasium, Markenhage en Newman College deden hieraan mee.

Het project zal in de raadsvergadering van 30 mei definitief worden vastgesteld. Hierbij zal een maximaal budget van vijfduizend euro beschikbaar worden gesteld. De projectgroep zal vervolgens het project in het schooljaar 2013-2014 uitvoeren.

Het project van de gemeenteraad wordt al een aantal jaren georganiseerd door de gemeenteraad en is bedoeld om de bekendheid van het lokale bestuur bij jongeren te vergroten.