Logo bredavandaag.nl

Bevrijdingsdag Breda: Weer knus Bevrijdingsfestival

BREDA - Breda was vorig jaar het middelpunt van het nationale Bevrijdingsfestival, met optredens van onder meer Racoon op het Chasséveld. Dit jaar is het festival op bevrijdingsdag 5 mei 2013 in Breda weer kleiner van opzet.


Om half drie begint het festival op het Kerkplein met de kinderdiscoshow PowerParty en een wedstrijd tussen de jongens en de meisjes. Vanaf vijf uur treden rapper Fotosynthese, MacSwordfish en Lost Lions Of India op. Ook betreedt de jonge Amsterdamse singer/songwriter Lucas Hamming het podium. Om tien uur sluit Tio Gringo het Bevrijdingsfestival af. Entree is gratis.

Voor wie heel wat anders wil: Het bekende Bredase dansorkest LaBanda speelt zondagmiddag in zalencentrum Het Witte Schaap. LaBanda speelt in de stijl van de bigbands en ballroomorkesten uit de jaren '20 tot '60. Deze middag bestaat het programma niet alleen uit ballroom (quickstep, slowfox, foxtrot, Engelse en Weense walsen) maar ook uit latin (beguine, chachacha, tango, rumba) en zeker ook de swing van onder andere Glenn Miller. De pauzes van LaBanda worden opgevuld door de Orange Town Jazz Band, in een vijfkoppige bezetting. Aanvang 15.00 uur, toegang gratis.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief