Afbeelding

Stijging Breda op AD Misdaadmeter verontrust D66

Politie

BREDA - Breda is in een jaar tijd acht plaatsen gestegen op de AD Misdaadmeter. In 2012 stond de stad nog op de achttiende plaats, inmiddels staat Breda tiende. Dat blijkt uit de lijst die het AD zaterdag publiceerde.

De Bredase D66-afdeling vindt dit zorgwekkend en wil dat het college de oorzaak van de stijging op de Misdaadmeter kan aangeven. Daarover stelt de fractie vragen aan het college. Die eerste verklaring - de invoering van de wietpas - lijkt D66 niet heel erg waarschijnlijk. “Aangezien dit probleem ook in Den Bosch en Tilburg speelde en die steden niet zijn gestegen op de meter.”

Verder is D66 benieuwd of de gemeente het nodig acht om aanpassingen te doen aan het huidige veiligheidsbeleid. En aan wat voor aanpassingen dan wordt gedacht. En als het college dit niet nodig vindt, wil de partij graag weten waar dat besluit dan op gebaseerd is.

De AD Misdaadmeter wordt elk jaar gepubliceerd. Hierin worden alleen de daadwerkelijk gepleegde delicten geregistreerd, dus niet de ‘pogingen tot’. Naast Breda is ook Eindhoven weer gestegen in de lijst (van zesde naar derde plek). Dit zijn de enige twee Brabantse steden in de top 10. Tilburg staat op de veertiende plaats, Den Bosch vijftiende.