Afbeelding

Voormalig postkantoor Viandenlaan gesloopt

Algemeen

BREDA - De gemeente start vanaf 12 augustus met de sloop van het voormalig postkantoor aan de Viandenlaan. Deze sloop wordt later gevolgd door de sloop van het pand aan de Viandenlaan 10b. Beide panden maken ruimte voor de bouw van de brede school in de wijk.

De sloopplannen en en de plannen voor de bouw van de brede school bestonden al sinds 2010. Deze liepen vertraging op door bezwaren uit de buurt, tegen onder meer de hoogte van de nieuwbouw. Daarop werden de plannen aangepast.

In de nieuwbouw van de brede school komen onder meer Dr. De Visserschool, Laurentiusschool en Kober.

Kober zal voorlopig in het pand aan de Viandenlaan 10B zitten. Dit zal ongeveer zijn tot half augustus. Daarna zal Kober zich ongeveer anderhalf jaar vestigen bij de Laurentiusschool en daarna zal Kober zich in de Brede School vestigen.

Beide gebouwen zullen geheel, inclusief funderingen, worden gesloopt. Op dit moment is de gemeente bezig met de aanbesteding van deze sloopopdracht. Voor de kap van een aantal bomen is een kapvergunning aangevraagd en afgegeven. Verwacht wordt dat de sloopwerkzaamheden rond 18 oktober klaar zijn.

Voorafgaand aan de sloop wordt een aantal bewoners/ eigenaren van aangrenzende panden vanaf 17 juni benaderd door het bedrijf Quattro Expertise uit Oosterhout. Dit bedrijf maakt vóór 12 augustus een bouwkundige opname van het exterieur en interieur van deze panden.

Vanaf 16 september wordt ten behoeve van de nieuwbouw een aantal kabels en leidingen verlegd in de Viandenlaan. De nutsbedrijven informeren de bewoners hierover.