Afbeelding

Breda'97: Bredase politiek stelt domme vragen

Politiek

BREDA - De lokale Bredase partij Breda'97 heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag in een motie haar ongenoegen geuit over de kwaliteit van de vragen die de fracties stellen aan het college van B&W.

Breda'97 constateerde dat het aantal schriftelijke vragen die partijen stellen aan het stadsbestuur hand over hand toeneemt. De partij vermoedt dat de aankomende gemeenteraadsverkiezingen hier debet aan is.

Fractievoorzitter Bernie van den Berg vindt verder de kwaliteit van de vragen ondermaats en wijst erop dat stupide, overbodige vragen het ambtelijk apparaat onnodig belasten. Van den Berg vermoedt dat partijen die extra vragen stellen uit zijn op gratis advertentieruimte in BNDeStem. Dit zou op zijn beurt weer een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de politieke verslaggeving van de krant.

Miriam Haagh van de PvdA kwam als reactie hierop met een motie die opriep om moties voortaan niet meer te vernoemen naar raadsleden. Dit zou narcistisch zijn en onduidelijk voor Bredase burgers.

Beide moties werden uiteindelijk ingetrokken.