Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Slechte dag voor veelplegers in Breda

Politie

CENTRUM - De club veelplegers - dieven die bij de politie als recidivisten bekendstaan - die in de Bredase binnenstad actief zijn, beleven slechte dagen. Het speciale veelplegersteam sloeg deze week weer een aantal winkeldieven in de boeien.

Donderdag rond 18.15 uur werden een man en vrouw uit Roosendaal, beiden 28 jaar oud, betrapt op winkeldiefstal. De dienders zagen de twee bekende veelplegers de supermarkt op de Nieuwstraat binnengaan en en dat zij hun tassen vol stopten met goederen. Na het afrekenen van alleen een pak melk verlieten zij de winkel en werden gearresteerd. Zij bekenden in meerdere winkels al hun slag te hebben geslagen. In hun auto werden nog meer tassen met gestolen spullen aangetroffen. Het tweetal is overgebracht naar het cellencomplex van de politie. De man is in verzekering gesteld. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld.
Vorige week hield het team al met succes een 56-jarige Engelse veelpleger in het centrum aan toen hij een baseball pet weghaalde en werden in de binnenstad twee Georgiƫrs die met een geprepareerde jas kledingdiefstallen pleegden door de speurders aangehouden. Ook werd een 33-jarige man uit Dordrecht betrapt op diefstal van batterijen.